20 Mayıs 2007 Pazar

Lutuka

Lutuka
MALZEMELER (5 kişilik)
1,5 kg patlıcan, ½ kg çarliston biber, 1 kg domates, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı sirke, 1 demet maydanoz, 1 baş ezilmiş sarımsak. Patlıcan, biber ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyulup bir kap içine küçük küçük doğranır. Domateslerin suyunun kalmaması için kısa bir süre ateşte kavrulması iyi olur. Domatesin pişirilmesi sırasında içine ezilmiş sarımsak ilave edilir. Karışımın pişmesinden sonra ayrı bir kapta doğranmış olan patlıcan ve biberlerin içine bu domates karışımı ilave edilir. Üzerlerine maydanoz ilave edilip servis tabağına alınır.

2 yorum:

kuzeyinoğlu dedi ki...

bu tarifin lutuka olarak adlandırılması garibime gitti.bu tarif bildiğin ezme patlıcan salatası .lutuka ise aren olan babaannemden gördüğüme göre mısır unu soğan ve çuşkayla yapılan bulama şeklinde bir yemektir. bayılırım.

kuzeyinoğlu dedi ki...

yada Arence, Pechenu Salata (Pişmiş salata)